La Biblioteca va ser l'escenari d'una nit molt especial.

L'acte va consistir en una performance literària amb textos de Manuel de Pedrolo acompanyada de música de saxo en directe, que va precedir el lliurament del premi.

Galeria de fotos

Després de la lectura del veredicte del jurat, que va proclamar Òscar Palazón com a guanyador, l'autor va descriure la seva obra. "Els complements del nom" és un recull de set relats que tenen en comú cinc personatges, tot dones, que parlen en primera persona i expressen pors, somnis i frustracions. Es situa en una zona poc habitual en la literatura, un barri perifèric on els veïns són herois que intenten arribar a final de mes i lluiten per la dignitat de la família. El grup de personatges que presenta el llibre, busquen la felicitat en un entorn poc amable.

Lliurament 7lletresEl lliurament del premi va anar a càrrec d'Adelais de Pedrolo, presidenta de la Fundació Pedrolo i filla de l'escriptor; Eloi Planes, com a representant del jurat; Xavier Casoliva, president del Consell Comarcal i alcalde de Guissona; altres representants institucionals i els mecenes del certamen.


Una nit màgica que va cloure amb un sopar a la terrassa de la Biblioteca i que va donar per finalitzades les múltiples activitats que el premi 7lletres ha dut a terme des del 20 de maig al voltant de l'escriptor Manuel de Pedrolo.

Lliurament 7lletres


La Fundació Pedrolo, el Centre Municipal de Cultura - Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra són els organitzadors d'aquest certamen, que també rep el suport de l'Editorial Pagès i Prefabricats Pujol. Així com també la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, 1minut solucions informàtiques i el Grup Segre.


7lletres, el premi literari i més coses, és un reconeixement a la figura de Manuel de Pedrolo.

Durant 7 setmanes (del mes de maig fins al 7 de juliol) amb la participació de diferents entitats es duen a terme una sèrie d’actes com exposicions, itineraris i rutes literàries, recitals, taules rodones,presentacions de llibres, Projeccions, concerts, teatre, debats, jocs interactius... relacionats amb Pedrolo, la literatura i la comarca de la Segarra que clouen amb el lliurament del premi literari.

L'exposició de l'edició d'enguany, "Una selva com la teva" d'Ivan Oliver, es pot visitar a la Biblioteca de Guissona durant el mes de juliol. 

Lliurament 7lletres