Des de la Biblioteca li desitgem un bon aniversari. Per molts anys! 

Jordi Pàmias i Grau va nèixer a Guissona el dia 12 de febrer de l'any 1938. Va estudiar Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona i es va dedicar a la docència. Durant trenta anys va exercir com a professor de Llengua i Literatura castellana a l'Institut Màrius Torres de Lleida.

La seva trajectòria literària és molt extensa. És autor de múltiples obres poètiques i també d'una peça teatral i diversos textos biogràfics i autobiogràfics.

Algunes de les seves obres més destacades són: Fantasia per a ús de la gent sàvia i d'altres poemes, Flauta del sol, El Camí de ponent, L'Alegria veladaFuga del mil·lenni, Terra cansada o Al cor del món.

La seva poesia també està recollida als sis volums de la col·lecció "Obra poètica": La casa dels avis, La nit en el record, Lluna d'estiu, El do de la paraula, Terra, mite, àngel i Ronda dels dies : cent vint poemes esparsos.

Guardonat amb múltiples premis literaris, l'any 1999 també va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya; l'any 2013 amb la Medalla de la Paeria de Lleida al mèrit cultural, i el 2017, amb el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana.

És soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

A la Biblioteca de Guissona, l'Espai Jordi Pàmias recull les obres de l'escriptor, així com llibres que parlen de la seva figura, per tal de donar protagonisme a aquest reconegut autor de referència a Guissona.


Espai Jordi Pàmias