La Biblioteca organitza un Club de Lectura propi per a infants i també dóna suport a 2 clubs de lectura externs. 


Durant la setmana de Sant Jordi es va iniciar el Club de Lectura Infantil de la Biblioteca de Guissona: una trobada setmanal perquè nens i nenes comparteixin un llibre i incentivar-los el gust per la lectura, la comprensió lectora, el diàleg i la representació a través dels contes. 

Aquesta primera experiència va ser amb un grup de nens i nenes ben petits, que feia poc que havien après a llegir, i l'activitat es va adaptar al seu nivell. Per això, a banda de la lectura, també es treballaven les il·lustracions, la vocalització, l'entonació o el siginificat de les paraules més complexes. També se'ls feia preguntes i s'acabava amb la representació teatral del fragment llegit, per a facilitar la comprensió del text.

Tot i ser tan menuts, en tenien moltes ganes i venien amb molta il·lusió. I des de la Biblioteca de Guissona se'ls transmetia el gust per la lectura i la màgia dels contes!

Club Lectura Infantil Biblioteca Guissona     Club Lectura Infantil Biblioteca GuissonaD'altra banda, des de la Biblioteca de Guissona es dóna suport a dues iniciatives lectores al territori, que són el Club de Lectura de l'Ateneu de Guissona i el Club de Lectura de la Biblioteca de Torà.

La Biblioteca proporciona els llibres als membres de les dues entitats, amb qui treballem de forma coordinada d'acord amb el calendari de lectures proposades. A partir d'aquesta planificació des de la Biblioteca fem les reserves a la Central de Préstecs i Serveis Especials (CePSE) o bé a altres biblioteques de Catalunya, i quan els llibres ens arriben els prestem als lectors. 

Un cop acabada la lectura, els participants dels Clubs de Lectura retornen els llibres a la Biblioteca de Guissona i des d'aquí els tornem a enviar als centres d'origen.

 

Lots Club Lectura Ateneu i Biblioteca Torà


Des de la Biblioteca de Guissona animem a tots els nostres lectors i lectores a participar en aquestes trobades tan enriquidores!