Reinicia el cicle de visites escolars de l'alumnat del centre a la Biblioteca de Guissona.

Com cada curs, els alumnes de l'Escola Ramon Estadella i Torradeflot de Guissona visiten la Biblioteca  per conèixer com funciona, quins serveis ofereix, l'organització o els espais de què disposa. També cada grup participa d'una activitat de foment del gust per la lectura adequada a l'edat i nivell dels alumnes.

Aquest curs, els alumnes de 1r han estat els primers a vistar les instal·lacions.

1rA i 1rB

L'alumnat de 1r curs visita els espais de la Biblioteca per conèixer les diferents àrees que la formen. A continuació, tota la classe participa en l'explicació d'un conte que els mateixos nens representen amb ombres xineses. També inventen diverses històries de forma col·lectiva. Per acabar, gaudeixen de la lectura a l'espai infantil!

Visita 1rA R. Estadella   Visita 1rB R. Estadella 

3r

Els alumnes coneixen l'organització de la sala infantil i visiten els altres espais de la Biblioteca. Després s'endinsen en el món del còmic i els seus elements bàsics per acabar convertits en un personatge de còmic tot representant una onomatopeia de forma estàtica. Abans de marxar, una bona estona per gaudir de la literatura i la lectura!

Visita 3r R. Estadella 

A l'enllaç següent hi podreu veure els alumnes de 3r convertits en un personatge de còmic: Onomatopeies 3r

4t 

L'alumnat de 4t treballa el còmic i tots els seus elements. Al final del taller, els nens i nenes es converteixen en un personatge de còmic i representen amb el seu cos les onomatopeies que han escrit a les seves bafarades. Per acabar gaudeixen de la lectura de còmics i altres llibres!

Visita 4t R. Estadella

Al següent enllaç, hi trobareu els alumnes de 4t convertits en personatges de còmic: Onomatopeies 4t.La sessió amb els alumnes de 5è consisteix en veure com funciona i com s'aplica la Classificació Decimal Universal (CDU) per ordenar els llibres als prestatges i per trobar-los després a través de les cerques al catàleg Argus, que aprenen a utlitzar-lo. Abans de marxar, disposen d'una estona per de lectura de contes i llibres!

Visita 5è R. EstadellaEls alumnes del grup de 6è curs, que ja són grans coneixedors del centre, s'han convertit en bibliotecaris per un dia i han fet ells l'explicació de les diferents àrees de la Biblioteca i del seu funcionament. Dividits en cinc grups, han tingut temps per investigar la seva àrea i preparar-se un guió per explicar-ho als seus companys. Abans de marxar, han llegit durant una estona llibres de tots els tipus!

Visita 6è R. Estadella

P5

Els alumnes d'educació infantil també visiten la Biblioteca. Els nens i nenes de P5, després de conèixer la sala d'adults han estat llegint contes a l'àrea infantil. Després han escoltat la història d'un ocell amb problemes de vista i ells mateixos ens han explicat alguns contes!

Visita P5 R. Estadella

P4A i P4B

Els nens i nenes de P4 descobreixen la sala d'adults i el racó dels menuts, on hi ha els contes més adequats a la seva edat. Després de mirar uns contes, els mateixos alumnes han explicat alguna història en parelles o grups i després han escoltat les aventures d'una vaca molt especial!

Visita P4A R. Estadella Visita P4B R. Estadella

P3

Els més menuts de l'escola també venen a descobrir les instal·lacions de la Bibioteca. A la sala infantil, gaudeixen de la lectura i dels llibres, expliquen algunes històries en grups i escolten un conte que explica què li passa a un drac massa golafre!

Visita P3 R. Estadella


2n

Els alumnes de 2n clouen el cicle de visites d'aquest centre a la Biblioteca de Guissona. En la seva visita, redescobreixen els espais i participen en la representació d'un conte amb ombres xineses que expliquen conjuntament. A continuació, disposen d'una estona de lectura a la sala infantil!

Visita 2n R. Estadella 


Ha estat un plaer compartir les visites amb l'alumnat de l'Escola Ramon Estadella de Guissona. Esperem retrobar-nos el curs que ve!