La Biblioteca de Guissona s'adhereix al projecte "Biblioteques sense fronteres".

Aquest any la Biblioteca de Guissona s'ha adherit al projecte "Biblioteques sense fronteres, compromeses amb un món més just", una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

El seu objectiu és apropar al públic de les biblioteques de Catalunya el coneixement i la comprensió davant de les situacions de vulneració de drets humans, i facilitar els recursos per l’acció, contribuint així a la construcció d’una ciutadania global transformadora.

L'edició 2020 s'adapta al format virtual a causa de la pandèmia, i està dedicada a les economies transformadores.

Biblioteques Sense Fronteres 2020

El context actual ha posat de manifest la necessitat de seguir aprofundint en models més sostenibles. En aquest sentit, el Programa fa èmfasi en la contribució a la justícia social, el comerç just i la promoció d’alternatives de consum i producció respectuoses amb els drets humans i el medi ambient.

Les economies transformadores inclouen un gran nombre d’iniciatives de producció, comercialització, consum i finançament que funcionen amb lògiques democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris. Amb uns canals de comercialització i producció alternatius que posin en el centre a les persones i les seves necessitats, i alternatives de consum i producció, basades en la participació de les persones i les comunitats, en l'apoderament, la transparència, les qüestions de gènere i la sostenibilitat ecològica.

A la pàgina web hi trobareu tota la informació i les activitats i recursos que ofereix el programa.

També us mostrem el lot bibliogràfic que hem rebut a #BiblioGuissona i que ja trobareu disponible per al préstec.

Biblioteques Sense Fronteres 2020