Tenim l'oportunitat de comprar llibres per a la Biblioteca a quatre fires diferents.

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya ha assignat un pressupost a la Biblioteca de Guissona per poder fer compres de llibres a quatre fires del llibre de Catalunya. Es tracta concretament de:

  • Encontats: mercat del conte infantil (Balaguer)
  • Fira del llibre del Pirineu (Organyà, setembre)
  • Setmana del llibre en català (Barcelona, setembre)
  • Vila del Llibre (Cervera, octubre)

Des del Servei de Biblioteques, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), s'impulsa el programa de suport a les fires del llibre de Catalunya que porta les biblioteques públiques a comprar títols a les fires que se celebren a Catalunya. Es tracta d'un projecte que beneficia d’una banda a les fires, atès que se’ls garanteix una quantitat d’ingressos addicional; i de l’altra a les biblioteques, que poden ampliar el seu fons adquirint-hi les novetats exposades.

La iniciativa va prendre forma l’any 2014, amb la participació del Servei a la Setmana del Llibre en Català. La bona valoració feta per les biblioteques convidades va animar el Servei a extendre el model al conjunt de les fires del llibre de Catalunya, amb una presència singular de les biblioteques de cada territori.    

Més enllà de les adquisicions, l’objectiu principal del projecte és que les biblioteques enforteixin el seu vincle amb els editors i els llibreters de Catalunya, motiu pel qual en cada una de les fires s’inclou una activitat que pretén afavorir la trobada i el diàleg entre els diferents agents del sector del llibre.

Des de la Biblioteca ens fa molta il·lusió haver estat escollits per poder adquirir novetats a les fires. Estem contentes per poder tenir aquesta oportunitat! Les fires són un canal més per poder enriquir la nostra col·lecció.